dinsdag 8 mei 2012

Petra de beschermengel

Gisteren ontving ik, haar dochter, van Annette deze link naar dit krantenartikel.
Haar geweldige Alpe D'HuZes team, 'Uit het diepst van ons Hart', heeft geheel in lijn met mijn moeder een interview gegeven. Wat prachtig om te zien en wat zal mijn moeder trots zijn daar boven. :)

http://www.gooieneemlander.nl/regionaal/gooivechtstreek/article15511433.ece/Petra-is-onze-beschermengel



’Petra is onze beschermengel’
Door Redacteur De Gooi- en Eemlander Gepubliceerd op 06 mei 12, 19:59
HILVERSUM - ,,Twee weken geleden overleed onze vriendin Petra Sitskoorn aan kanker. Een jaar geleden vroeg ze ons of wij de Alpe d’ Huzes wilden fietsen. En dat gaan we doen.’’ Team Uit het diepst van ons Hart is nu nog vastbeslotener dan het al was om op 9 juni hun deelname tot een succes te maken.
De Hilversummers Conny Rijbroek, Dick Disberg, Kees Galekop, Nienke Feenstra, Rens Metz, Annette Dumig en Harm Rasterhoff zijn momenteel volop in training. 
Dumig: ,,We zullen wel moeten. Iedereen traint op zijn eigen manier. De Alpe d’Huez is een zware klim. Maar het gaat ons niet om het sportieve succes. Veel geld inzamelen vinden we belangrijker. Inmiddels hebben we bijna 30.000 euro ingezameld, terwijl aanvankelijk 20.000 euro het streefbedrag was. 
Petra pushte ons daarin. De volledige opbrengst van Alpe d’Huzes is voor onderzoek naar genezing van kanker.’’
Emotionele tocht
De Alpe D’HuZes wordt voor Team Uit het diepst van ons Hart een emotionele tocht met veel ontlading. ,,Voor ons is het een mooie afsluiting van een moeilijke periode. We willen dit voor Petra doen. Ze is tijdens de tocht onze beschermengel.’’ Petra zou aanvankelijk meegaan om het team aan te moedigen. ,,Het leek haalbaar, maar het is snel gegaan. Uiteindelijk zou ze het via de televisie volgen, maar ze heeft het helaas niet gehaald. We zijn daardoor nog vastberadener om dit tot een succes te maken. Gelukkig gaat de inzameling erg goed.’’
Activiteiten
Inmiddels heeft de groep met succes een aantal activiteiten gehouden. Rasterhoff somt op: ,,Schaatsen slijpen, erwtensoep schenken, artikelen van kerstpakketten verkopen tijdens de winterfair. We hebben van alles gedaan. Het is soms moeilijk, omdat veel deelnemers in dezelfde vijver vissen. Gelukkig steunen we allemaal hetzelfde doel. De reacties van mensen zijn hartverwarmend.’’

Geld overmaken voor Team ’Uit het diepst van ons hart’ kan via de volgende link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten